Over Weij Nistelrode

Even voorstellen:

Weij Nistelrode bestaat uit Nathalie Danen en Sjoerd van Son.
Beide hebben we ruim 20 jaar ervaring in de hulpverlening.

Sjoerd werkt vanaf 1995 op WWA De Boerderij Reek. Begonnen als stagiaire, jaren gewerkt als groepsleider en later enkele jaren als zorgcoördinator.
De laatste jaren is Sjoerd werkzaam in de functie van teamleider. WWA De Boerderij Reek is een residentiële instelling voor ( jong ) volwassen mensen met een autisme spectrum stoornis. WWA De Boerderij Reek is een onderdeel van GGZ Oost Brabant.
Sjoerd heeft de opleidingen MBO Agogisch Werk, HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Post HBO Autisme en de opleiding Management in Zorg en Dienstverlening gevolgd.
Daarnaast heeft Sjoerd, door de jaren heen, verschillende trainingen en cursussen gevolgd.

Nathalie is ook werkzaam geweest bij WWA De Boerderij Reek en daarna nog enkele jaren op een behandelgroep van Cello locatie De Binckhorst Rosmalen.
Sinds 2004 begeleidt zij, als ambulant werker, gezinnen met één of meerdere kinderen/jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS).
Nathalie heeft de opleiding MBO Sociaal Pedagogisch Werk, HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening en de opleiding
Post HBO Autisme gevolgd.
Daarnaast heeft Nathalie, door de jaren heen, verschillende trainingen en cursussen gevolgd.

Samen hebben Nathalie en Sjoerd twee dochters; Pip en Daantje.

In 2004 zijn Nathalie en Sjoerd gestart met het project ‘Weij zorg met je maatje’; weekend- en vakantieopvang, in combinatie met (intensieve) ambulante thuisbegeleiding, voor kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS).

Na ruim 12 jaar weekend- en vakantieopvang te hebben geboden kwam vanuit ouders de vraag of ‘Weij zorg met je maatje’ iets voor de toekomst van hun zoon of dochter kon betekenen in de vorm van beschermd wonen.
Deze nieuwe uitdaging werd werkelijkheid in 2015.
‘Weij zorg met je maatje’ werd Weij Nistelrode.
Vanaf 2015 biedt Weij Nistelrode beschermd wonen voor jongeren en (jong) volwassenen met een psychische of psychiatrische problematiek. Ons specialisme richt zich binnen deze doelgroep op de ASS-problematiek.